Het enige dat telt is het effect van de interventie

Maar wel binnen de kaders van het mogelijke en het wenselijke!

Iedere organisatie, groot of klein, moet de kans krijgen gebruik te maken van serious games om hun personeel te motiveren, te instrueren of iets te leren.

Op dit moment zijn de kosten voor het inzetten van Serious Gaming vaak hoog en onzeker. Het is niet duidelijk wat je krijgt en voor welke prijs. Ook het effectief inzetten van Serious Games is een kunst op zich.. Het komt voor dat games op de plank blijven liggen of niet goed worden begrepen.

Met onze methode kunnen we sneller en gerichter ontwikkelen. Het product sluit beter aan bij de behoefte van de doelgroep en bereikt sneller het gewenste doel.

Actief leren

Met de inzet van MicroGames worden medewerkers gestimuleerd en uitgedaagd zelf, én met elkaar, naar antwoorden te zoeken (actief) in plaats van direct antwoorden aangereikt te krijgen (passief). ‘Serious Gaming’ is de oplossing.

MicroGames

MicroGames zijn korte, krachtige (Serious) games waarin één leerdoel en/of boodschap in 15 minuten behandeld wordt. MicroGames richten zich op de kern van een probleem en motiveren de spelers om scherper na te denken over een mogelijke oplossing.

Interactieve virtuele leeromgeving

Onze MicroGame techniek werkt! Snel en effectief, en dat doen we door middel van een innovatieve interactieve online leeromgeving die toegankelijk is voor elke organisatie en elk type gebruiker. Het spel genereert en toont statistieken en resultaten van gespeelde games en stimuleert en faciliteert de dialoog. Het combineren van games en andere leercontent is ook mogelijk. Op deze manier werken we aan een totaal leertraject.

krachtige MicroGames

Door de korte speelduur van 15 minuten en de gestructureerde leermethode zijn MicroGames bijzonder goed inzetbaar binnen zowel grote als kleine organisaties.